En rigtig solstrålehistorie

Caroline fik i oktober 2005 konstateret skoliose og fik meget hurtigt et boston korset. Hun var kun 8 år gammel. Hendes skoliose var dengang 34 grader skæv.

Hun var tapper og rigtig sej til at bære sit korset. Vi har tit snakket om, hvordan det måtte være at have et korset på – måske den samme fornemmelse som at gå rundt i et par for stramme/små sko hele dagen lang – og det var jo ikke bare en enkelt dag de strammede, men hver eneste dag 23 timer i døgnet. Men vores dejlige lille solstråle bar det så flot hver eneste dag.

Af og til gav vi hende lidt frihed i sommer varmen. Hun havde i samråd med lægen på Odense Universitets hospital lavet aftale om, at når det var den 24. december om morgnen, så måtte hun tage sit korset af og først tage det på 24 timer efter. Dette har hun gjort hvert eneste år. – for en aftale er jo en aftale. ☺

Til hver røntgen kontrol kunne vi se flotte resultater. Skævheden blev mindre og mindre for hver gang – og vi gik derfra med vand i øjnene af glæde. Endnu engang havde Carolines skoliose vist sig at blive mindre i graderne, fordi hun havde været rigtig dygtig til at bruge sit korset. I juni måned 2008 var vi til kontrol igen. Det viste sig, at lægen overhovedet ikke kunne måle hendes skævhed, for den var lige af en skoliose ryg at være. (Røntgen billederne bliver altid taget med boston korset på) – og han var meget stolt af hende. ☺

Denne gang lavede han en aftale med Caroline om, at hun nu måtte begynde at have meget mere frihed. Så nu hedder korset fritiden fra 14.00 til 19:30, og det nyder hun i fulde drag.

De to billeder viser tydeligt en forskel med 2½ års forskel:

 

Hent beretningen som PDF-fil

Publiceret 01. februar 2011 af Carolines mor.


Dansk Skoliose Forening • dsf@skoliose.dk • Tlf. 22 28 59 92