BODY SDS HJÆLPER SKOLIOSERAMTE

 

Body SDS er en forkortelse for Body Self Development System. Behandlingsteknikkerne er en blanding af tryk, strygninger, ledfrigørelse og pulserende bevægelser samt arbejde med din måde at trække at vejret på. På trods af det engelsk-klingende navn er det et dansk system udviklet af Ole Kåre Føli og Bengt Valentino Andersen, som er far og søn.

Body SDS har gode erfaringer med at behandle skoliose. Body SDS kan hjælpe både dig, der netop er diagnosticeret, og dig der har levet med skoliose i en del år. Body SDS kan også hjælpe dig, der er blevet opereret, og dig der står over for en operation. Skolioser er individuelle, og derfor tilpasser Body SDS hver behandling til dig, der ligger på briksen.
 

Netop diagnosticeret med skoliose?
                      Eller har du levet med skoliose i en del år?
Jo tidligere du kommer, jo bedre har vi mulighed for at styre processen og modvirke, at skoliosen udvikler sig. Men det er aldrig for sent at komme, så har du levet med skoliose i nogle år og først nu beslutter dig for at prøve Body SDS, så skal du ikke holde dig tilbage.

Skoliose udvikler sig ofte i puberteten, og ved at behandle i den periode kan Body SDS ofte modvirke, at skoliosen bliver slem.

Vi har gode erfaringer med at modvirke de smerter og det ubehag, som mange skolioseramte oplever. Derudover har vi gode erfaringer med at løsne spændte muskler og styrke kroppen for at undgå, at skoliosen udvikler sig.  Jo tidligere du kommer, jo bedre har vi mulighed for at styre processen.

Udover at få kroppen til at slappe af, går Body SDS ud på at få bearbejdet den psykiske dimension, som efter vores bedste overbevisning spiller ind ved skoliose. Der kan være oplevelser eller situationer, der presser dig voldsomt psykisk.


Står du over for en operation?
Mange ringer til os, når de får den melding, at deres barn bør blive opereret for skoliosen. Vi får heldigvis ret ofte den tilbagemelding, at barnet har undgået operationen efter Body SDS behandlinger, hvis de samtidig  arbejder med de psykiske aspekter, der er med til at påvirke skoliosen. Det betyder ikke at skoliosen forsvinder, men det kan modvirke, at skoliosen udvikler sig, samt hjælpe på smerterne.

Når Body SDS arbejder dybt med de forskellige spændinger i din krop, løsner vi op for blokeringer i hele kroppen. Så begynder kroppen og psyken at slappe af. Det skaber en tilstand af indre ro, samtidig med at kroppen udrenser affaldsstoffer. I denne tilstand kan kroppen lettere restituere. På den måde giver du din krop de bedste betingelser for at være forberedt på operationen, og dermed vil du komme dig bedst muligt efter operationen.
 

Allerede rygopereret?
Hvis du allerede er rygopereret, kan du stadig optimere din krops evner til at komme sig efter operationen, så du ikke oplever så store følgevirkninger i resten af kroppen.

Vi hører fra en del opererede skolioseramte, at de oplever stivhed i nakken, hvilket berører deres bevægelighed. Her kan Body SDS også være en hjælp, da vi kan løsne de spændte muskler og herved aflaste resten af kroppen. Body SDS hjælper med at genetablere kroppens centrering, så meget som muligt. Vi anbefaler derudover, at du stadig arbejder med de psykiske ting, der i første omgang har været med til at påvirke skoliosen, for at modarbejde en negativ påvirkning af skoliosen.
 

Læs mere om Body SDS her: https://www.body-sds.dk/behandling/. Her finder du særdeles dygtige kropsterapeuter, der bl.a. underviser autoriserede Body SDS behandlere fra hele landet i bl.a. skoliose og andre ryglidelser mm.

Kommer du ikke i nærheden af København, så finder du her en autoriseret Body SDS behandler nær dig: https://www.body-sds.dk/autoriserede-behandlere/.

Her kan du læse mere om skoliose: Skoliose – som I skæv sidekrummet ryg: https://www.body-sds.dk/om-body-sds/blog/artikler/skoliose-skaev-sidekrummet-ryg/

https://www.body-sds.dk/om-body-sds/blog/artikler/ryggen-laaser-ikke-med-body-sds/


Af Jethe Lennore Toft fra Body SDS

 

Et medlem af Dansk Skoliose Forening har skrevet en beretning om sin erfaring med Body SDS:
Min datter går til Body SDS behandling hver 2. måned. Hendes ellers stive og meget anspændte ryg er blevet mere smidig, og behandlingerne medvirker til, at hun i dag er smertefri. Dansk Skoliose Forening • dsf@skoliose.dk • Tlf. 22 28 59 92