VOKSEN WEEKEND 2012

29. - 30. september 2012

Det var dejlig sen september dag med en blanding af regn, sol og blå himmel, da 9 DSF medlemmer mødtes for at deltage i det 2. voksen seminar ved Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Weekenden begyndte kl. 11 lørdag i et lokale designet til gruppens aktiviteter, hvor medlemmerne havde mulighed for at hilse på hinanden over en kop kaffe eller te, mens DSF formand Christina Skoda gennemgik programmet for weekenden.

Jesper, højskolens vagtlærer for weekenden, viste os derefter rundt og fortalte kort om Højskolens historie før frokost.

Efter en hyggelig frokost samledes vi igen i skolens idrætshal til en time Pilates, ledet af fysioterapeuten Christina. Øvelserne var udvalgt til at være rimelig nemme for skoliose patienter. De var skånsomme for ryggen, og vi blev arbejdet godt igennem og blev dejlige afslappede til sidst, da instruktøren sluttede af med afspænding.
Efter Pilates var der velfortjent kaffe og lidt fri tid inden middag. De fleste valgte at gå en tur i højskolens skønne omgivelser. Men et par stykker besluttede at blive i opholdsstuen og se Liverpool mod Norwich City fodboldkamp (- Liverpool vandt ;-).

Aftenen begyndte med middag, hvor DSF`erne delte spisesal sammen med højskolens elever. På højskolen var der samtidig en bryllupsfest i gang samt en Grease fest for de unge. Vores gruppe nød en hyggeaften i vores egen hyggestue, hvor vi, på trods af festivitas, havde både fred, ro og god tid til at sludre. Vi var en skøn gruppe på tværs af aldre og alle med godt humør og en lyst til både at lytte og fortælle sin egen historie. Blandt andet snakkede vi om vores forskellige erfaringer med operationer, med forskellige læger, genoptræning og at komme tilbage til dagligdagen. Arbejdslivet var også et stort emne: hvordan vi klarer arbejdet, og hvordan vi hver især har lavet aftaler om at få vores arbejdsplads bedst tilrettet til vores individuelle behov.

Søndag morgen begyndte med morgenmad kl. 8. Kl. 9.30 var vi klar til mere motion, og vi mødtes i svømmesalen, hvor Christina instruerede en times vandgymnastik. Det var især godt  for  musklerne i nakken og armene, gav  styrke i benene og fik  pulsen op. Efter en ekstra svømmetur for nogle og en tur i sauna for andre, mødtes vi til en evaluering af weekenden.

Alle gav udtryk for at have nydt weekenden og især samværet med ligestillede betød rigtig meget. Der kom et par forslag om nye steder at afholde seminaret næste gang samt flytte det nærmere Vejle. Vi talte også om de få tilmeldte til dette arrangement. Vi startede med 14 tilmeldinger og var, efter sygdom og afbud i sidste øjeblik, spændte på hvordan weekenden ville forløbe med blot 9 medlemmer. Vi havde gerne set flere medlemmer, men det positive var, at alle havde tid og ro til at fortælle deres historie, når vi kun var denne her hyggelige lille gruppe. Tak til alle for at gøre weekenden til noget særligt.

Vores Voksen seminar 2012 sluttede med en god frokost, hvor vi sagde endelig farvel, tak for godt samvær og forhåbentlig på gensyn.

Af Kim Bloomfield & Christina Skoda

 
Dansk Skoliose Forening • dsf@skoliose.dk • Tlf. 22 28 59 92