UNG WEEKEND 2011

 

Ung Weekend 2011 blev som planlagt afholdt på den skønne Brenderup Højskole på Fyn. Der var tilmeldt 19 unge piger mellem 11 og 19 år, og vi var 4 voksne til at styre løjerne, hvilket viste sig at være en ren leg. Skønne tøser og en skøn weekend – tak for det ;)

2 af disse unge damer var Bolette og Maria, som har skrevet følgende referat fra weekenden:

 

Ung Weekend 2011

Det var en varm efterårs dag i slutningen af september, da de unge piger stille og roligt begyndte at ankomme til Brenderup Højskole på Fyn. Man kunne mærke spændingen og forventningerne i luften, og de tidligere deltagere glædede sig til at se de velkendte ansigter fra sidste ung weekend.

 Der gik ikke lang tid, før alle havde indkvarteret sig på de luksuøse værelser og var klar til at begynde på de spændende aktiviteter, der var blevet planlagt. Vi startede med at nyde ”Brenderups a la carte” også kendt som lasagne. Hurtigt var rummet fyldt med glade snakkende piger, som endelig kunne dele deres personlige erfaring angående skoliose med andre ligesindede. Senere hen på aftenen blev historier, oplevelse med korsetter, operationer og alternative behandlinger delt med begejstring. Dagen efter stod det først på morgenmad, og senere morgengymnastik instrueret af Christina Skoda. Gymnastikken blev modtaget med blandede følelser, men ikke desto mindre deltog alle alligevel. Senere hen på dagen blev vi blandet på kryds og tværs af værelserne og vores kreative sider blev udfordret. Vi fik til opgave at male vores eget bord, hvor inspirationskilden skulle være ”drømme”. Dette blev tolket på forskellige måder, nogen mere abstrakte end andre, men ideen var en stor succes, og der blev både fjollet og hygget imens. Der gik ikke lang tid, inden det blev til en fast rutine med små kagepauser, hvor der både blev grint, snakket og spist igennem. Senere var der fernisering, hvor grupperne fremlagde deres værker. Dette blev positivt modtaget og det var rigtig interessant at se de andre gruppers fortolkninger af ”drømme”. Resten af aftenen blev højskolens faciliteter udnyttet og der var mulighed for at lave snobrød og ristede skumfiduser over bålet. Alle vågnede søndag morgen med et smil på læben, efter en vellykket dag forinden i selskab med nye venner og bekendtskaber. Nu var den fantastiske weekend snart ved at være slut, men først skulle vi igennem endnu en omgang morgengymnastik. Efterfølgende blev vi alle samlet i opholdsstuen, hvor der var blevet arrangeret en hemmelig aktivitet; Vi blev alle sat til at lave lagkager, dog med lukkede øjne. Dette var en stor succes og alle lagkagerne blev mere eller mindre ”vellykkede”. Omkring klokken 14.00 begyndte forældre så småt at ankomme, og de blev budt velkommen med kaffe og kage. Et par tårer blev fældet, da der til sidst skulle siges farvel. Hele weekend havde haft en stor betydningen for alle og det var trist at skulle sige farvel til ens nye venner. Alt i alt var der en yderst vellykket tur og vi ser alle frem til næste år.

 
Dansk Skoliose Forening • dsf@skoliose.dk • Tlf. 22 28 59 92