VOKSEN WEEKEND 2015

Skolioseweekend i Vejle 26.-27. september 2015.

Jeg har stort set i alle mine 60 år været skæv, men på vej hjem fra Vejle var jeg helt høj. Bilen kørte næsten selv hjem, mens jeg sad og blev lidt mat, mæt ovenpå en pragtfuld weekend i Vejle.Tak for alle de livshistorier, som vi fik delt med hinanden denne weekend sidst i september. Vores livshistorier sidder i ryggen både med og uden skruer, både dem med faste skruer og dem med en skrue løs (eller flere ;-)

Vi var 12 gode mennesker, alle livsbekræftende mennesker, som kæmper med hver vores del i ryggen, men alle har vi skævheden til fælles. Alle har vi vores daglige små og store kampe for at klare livet godt og bedst muligt, har måske hårde kampe, gode kampe og de to dage i Vejle gav ny energi til nye kampe. Vores rygge har brug for opladning, for vi er storforbrugere af energi. Vi kan let blive trætte, for hver dag kræver energi til at tage godt vare på os selv.

Vi var 12 voksne mennesker i forskellige aldre fra yngste på 41 år og til alderspræsident på 68 år. Syv af os er ikke opereret og fem er opereret, måske mere end én gang. Nogle havde ikke tidligere mødt andre med samme ryg-problematikker.

Vi mødtes mellem klokken 11 og 12. Vi fik frokost, og derefter havde vi vores eget rum, hvor vi kunne fortælle og lytte. Vi gik en tur ved Vejle Å og fik en dejlig aftensmad kl. 19, men vi manglede stadig flere fortællinger. Fortællingerne var så gribende og givende, at vi (med vores ryghistorier bag os) lyttede til hinanden til næste midnat.

Foreningen har ikke haft voksenweekend i nogle år pga. for få tilmeldte, men denne gang skulle det være. Der har derfor været "råd til", at det blev afholdt på Best Western Hotel i Vejle, hvor vi blev behandlet godt, havde gode værelser og fik dejlig mad. Dermed havde vi gode rammer for det allervigtigste: Fortællinger om livet med skoliose og mange erfaringer rigere.

Citater fra afslutningen: 

"weekenden har været en øjenåbner", "som at få en ny familie", "tryg i hinandens selskab", "fået så meget at vide, som jeg ikke vidste", "en kanongod dag, hvor man lærer, hvordan andre takler det", "foreningen har været en stor hjælp, har lært så meget", "utrolig dejlig, har givet meget".

Skrevet af Ingelise Koppel
Dansk Skoliose Forening • dsf@skoliose.dk • Tlf. 22 28 59 92