Bestyrelse

Henriette Schultz Hansen
Formand

Henriette fik som 12-årig konstateret skoliose og gik med et Boston-korset i 1½ år. Hun blev opereret som 20-årig. Hun har det i dag rigtig godt, og holder smerter på et minimum ved hjælp af træning og Kranio-Sakral-Terapi.
Henriette er også med på Ung Weekend og  i bladudvalget.

9000 Aalborg

Lone Vad Aagaard
Bestyrelsesmedlem

Lone har en datter på 18 år, der fik konstateret skoliose som 12-årig. Hun har brugt natkorset i 1½ år uden effekt. I 2016 fik hun et Cheneau, 23 timers, korset fra Gensingen i Tyskland og har efterfølgende også gået til holdtræning med Schroth-øvelser hos Scoliofys på Nørrebro og senere Risskov Fysioterapi i Aarhus. I 2018 var hun udvokset og har ikke brugt korset siden da.
Lone søger midler hjem til foreningen, og hun er med i bladudvalget.

8250 Egå

Marianne Bøgh Ottosen
1. suppleant

Marianne har en uopereret s-formet skoliose, som har primær kurve i lænden.
Dagligt træner hun: Schroth Best Practice og Mackenzie øvelser. Ugentligt: Styrketræning, fitness, balance og stabilitet på bolde. Derudover én månedlig behandling ved osteopat.
Jo mere bevægelse, jo færre smerter.

9500 Hobro

Tina Vorgod Andresen
Kasserer

Tinas datter har en skoliose, som blev opdaget, da hun var et år. Hun har en idiopatisk skoliose med en s-kurve på ca. 45/33 grader, da den var højest. Hun har siden hun var fire år brugt et GBW-korset fra Dansk Skoliose Center. Hun er nu syv år og på 26/26 grader, og naturligvis bruger hun stadig korset. Hun træner nu Schroth-øvelser i Vejle og er ellers en meget aktiv pige, der elsker at klatre og hænge på hovedet – med korset. Tina er også koordinator for Familie Weekend.

7100 Vejle

 

 

 

 

 

 

 

Karen Ramsgaard
Næstformand

Karen har en ikke-opereret skoliose. Hun har klaret sig ved hjælp af bevægelseslære med alexanderteknik og træning i varmt vand. Nu træner hun også pilates og Schroth Best Practice-øvelser.
Karen er også foreningens hjemmeside-redaktør.

9260 Gistrup

Rikke Elvin Baungaard
Bestyrelsesmedlem

Rikke er mor til en datter på nu 15 år. Hun har været i behandling med natkorset i ca. 1,5 år og blev opereret første gang for ca. 5 år siden. Hun har haft magnetstænger og blev i august 2017 opereret for forhåbentlig sidste gang og stivgjort.
Rikke er med på Ung Weekend og i bladudvalget.

8700 Horsens

Birgitte S. Jørgensen
Bestyrelsesmedlem

Birgitte fik konstateret skoliose som 21-årig og er opereret for spinalstenose i lænden. I midten af 40érne var hun nødt til at sætte sin karriere inden for web og grafisk design i bero pga. daglige smerter, rygkramper og gangbesvær. Birgitte valgte i stedet at specialisere sig inden for Yoga for Skoliose, og hun har nu glæden af at undervise og vejlede mange af skoliose-foreningens medlemmer. Birgitte arbejder med hjemmesiden og foreningens grafiske design.

3460 Birkerød

Ingelise Koppel
2. suppleant

I 2017 måler den dextrokonvekse torakale skoliose 67 (Th7 – Th12), og den sinistrokonvekse torakolumbale skoliose måler 59 grader (Th12 – L4). Går til varmtvandsgymnastik, el-cykler hver dag og får lidt massage 8-10 gange om året.
Lise er koordinator for Voksen Weekend.

8600 Silkeborg

 

Thyge Nygaard-Larsen
Sekretær

Thyge har en ubehandlet Scheuermann og en ryg-opereret datter med skoliose i Boston korset-behandling.
Thyge er også kontaktperson til rygcaféerne.

7100 Vejle