Schroth Best Practice

Nogle fysioterapeuter arbejder efter Schroth Best Practice-metoden. De har været på efteruddannelse og er blevet Schroth Best Practice-certificerede fysioterapeuter. Metoden er specielt udviklet til behandling af patienter med skoliose.

Formålet med træningen:
• Smertelindring
• Standse forværring af kurverne
• Øge lungekapaciteten
• Holdningskorrektion/øge kropsbevidsthed
• Bedre bevægelighed og generel tilstand

Hvem har gavn af Schroth Best Practice-træningen:
• Personer i alle aldre med skoliose
• Unge i/ og efter korsetbehandling
•Personer med korrigerende operation
• Personer med ryg/bækkensmerter

 

Ingen scolioser er ens, og derfor skræddersys træningstilbuddet til den enkelte. Gennem individuelle konsultationer kortlægges ryggens kurver og kroppens kompensationer, hvorefter der lægges en plan for træningsforløbet, der består af Schroth Best Practice-øvelser med individuelle tilpasninger, holdtræning og hjemmeøvelser. En anden vigtig del af træningen er ergonomiske ændringer i hverdagen, de vil derfor være noget af det første, der gennemgås og tilrettes. På denne måde bliver korrektionerne brugt over længere tid i løbet af dagen, og  dermed kan den specifikke træning udgøre en mindre del af hverdagen.

Der arbejdes med korrektion af rygsøjlens kurver og rotationer i tre dimensioner ud fra Schroth Best Practice-metoden, som er baseret på den originale Schroth-metode med god evidens. I korrektionstræningen benyttes kiler, der har til formål at korrigere den enkelte kurve mod neutral stilling. Derved skabes bedre mulighed for at træne den nødvendige muskulatur.

Vigtigt omkring børn i vækst:
Børn med en kurve på 20 grader eller mere skal man være meget opmærksomme på, når de går i vækst. I væksten kan kurven udvikle sig meget hurtigt, og det er set, at kurven øges med omkring 20-30 grader på meget få uger. Det er vigtigt, at få vurderet, hos læger og Schroth Best Practice-certificerede fysioterapeuter, om der skal bruges et speciallavet korset under væksten for at standse udviklingen. Det er på dette tidspunkt også vigtigt, at den unge er instrueret i hverdagskorrektioner og får specifikke øvelser, som skal laves dagligt.

 

På følgende hjemmeside findes en udførlig beskrivelse af Schroth Best Practice-metoden: http://scoliofys.dk
Læs også denne artikel fra ”Fysioterapeuten 05-2017”:  Børnene lærer at mestre Scoliosen

Man kan finde en oversigt over fysioterapeuter, der er uddannet som  Scroth Best Practise-terapeuter her.

Ligeledes kan man læse mere på Fysio-Aktiv, Værløse  www.skolioseklinikken.dk, der også har fysioterapeuter, der behandler med bl.a. Schroth-terapi.