Schroth Best Practice

Schroth Best Practice metoden er en videreudvikling af den konservative træningsmetode Schroth-metoden, der blev udviklet af Katharina Schroth. Schroth-metoden omhandler korrigerende åndedrætsteknik og specifikke asymmetriske træningsøvelser, der tilpasses af Schroth-terapeuten til den enkelte skoliosepatient.
I dag har Katharinas barnebarn, den tyske læge Hans-Rudolf Weiss, videreudviklet på metoden, og den kaldes i dag Schroth Best Practice (SBP).
Dr. Hans-Rudolf Weiss valgte at videreudvikle metoden til også at inkorporere hverdagskorrektioner i samspil med Katharinas holdningskorrigerende træningsøvelser. Samtidigt ønskede dr. Weiss at tilpasse metoden, således at skoliosepatienter bedre kunne træne på egen hånd i hverdagen.

Hvad er fordelene ved Schroth Best Practice?

Hvis du træner specifikt efter Schroth Best Practice, hvor træningen tilpasses din skoliose, vil du opleve at:

  • din rygsøjle balanceres og stabiliseres
  • at progressionen af skoliosekurven ved børn og unge kan forsinkes, standses eller i enkelte tilfælde reduceres
  • din kropsholdning forbedres
  • du opnår en bedre lungekapacitet
  • du mindsker dine smerter
  • du opnår en bedre bevægelighed i dine led
  • du får en øget kropsbevidsthed
  • operativbehandling muligvis kan undgås.
Kvinde træner schroth best practice
Voksen Weekend

Schroth Best Practice skræddersys til din unikke skoliose

Til første konsultation med din nye Schroth-terapeut gennemgås din skoliosehistorik og røntgenbilleder. Ligeledes foretages der en udmåling af Cobbs vinklen på din skoliose, en Adams Test samt risikovurdering. Herfra kortlægges der en individuel træningsplan med hverdagskorrektioner, hverdagsøvelser og tredimensionelle Schroth-øvelser.

Du vil modtage en lang række informationer og blive instrueret i de forskellige korrektioner, øvelser og korrektionsvejrtrækning, du skal træne fremadrettet. I samråd med terapeuten aftales det, hvorvidt du skal træne på hold, individuelt og/eller hjemme.

Bliv klogere på Schroth Best Practice

Læs mere om Schroth Best Practice-metoden, og find frem til din nærmeste Schroth-terapeut her:

Voksen Weekend